Dobrodošli na naš site!

Dom za psihički bolesne odrasle osobe Trogir osnovan je 1953. godine pod nazivom „Dom starih i nemoćnih Trogir“.

Temeljem izmjena pozitivnih propisa Dom je uskladio svoju djelatnost tijekom 2001. godine.

Osnivač Doma je Republika Hrvatska, te se nalazi pod ingerencijom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Centralna zgrada datira iz 18. stoljeća i predstavlja vrijedan spomenik kulturne baštine.

Paviljoni oko zgrade su sagrađeni 70-ih godina prošlog stoljeća. 

Ustanova zbrinjava 120 korisnika, o njima skrbi 47 stalno zaposlenih djelatnika. U sklopu stalnog smještaja pružamo usluge stanovanja, prehrane, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, njege, radne terapije, radne aktivnosti, psihosocijalne rehabilitacije i korištenja slobodnog vremena odraslim psihički bolesnim osobama. 


Dom za psihički bolesne odrasle osobe Trogir 


Ravnatelj: 

Dr. Mladen Pavić


2009. Dom Trogir  

 

 

Od 24.05.2014. nova ravnateljica je gđa. Jakica Šimić.

 

05.11.2014.

Obavijest o bagatelnoj nabavi

 

Dokumentacija o bagatelnoj nabavi:
Ponudbeni list
Upute ponuditeljima
Troškovnik

 

03.10.2014.

Sajam dobrote Trogir 2014.

 

Sajam dobrote Trogir 2014. održao se 03.10.2014. na glavnom gradskom trgu povodom međunarodnog Dana starijih osoba. Sudionike, goste, građane Trogira pozdravili su: gradonačelnik gospodin Ante Stipčić, župnik gospodin Vinko Sanader te ravnateljica Doma gospođa Jakica Šimić.
U prigodnom programu nastupile su kaštelanske mažoretkinje i KUD kvadrilja.
Tijekom trajanja sajma medicinske sestre Doma Trogir provodile su mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za građane.
Druženje se nastavilo na zajedničkom ručku u hotelu Sv.Križ u Arbaniji.

 

 

07.05.2014.

Uskršnji posjet gradonacelnika Trogira Ante Stipčića i njegovog tima korisnicima doma Trogir

 

 

28.03.2014.

''Dječji osmijeh'' u Trogiru

 

U Trogiru je 26.ožujka 2014 otvoren poludnevni boravak za djecu s teškoćama u razvoju "Dječji osmijeh". Riječ je o projektu Udruge tjelesnih invalida TOMS koji je sa 135.000 eura, ili 90 posto novca iz europskog socijalnog fonda, sufinancirao EU. Na prigodnoj svečanosti vrpcu su presjekli trogirski gradonačelnik Ante Stipčić i korisnik centra Josip Žarković. Predsjednik TOMS-a Ivica Bašić istaknuo je kako su, zajedno s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Trogirom i Pučkim otvorenim učilištem, ideju da spomenutoj djeci osiguraju mjesto gdje će dobiti kvalitetnu i stručnu pomoć, uz koju će sretnije i lakše odrastati, razradili u projekt koji su Europskoj komisiji predali 2011. godine, a u srpnju 2013. potpisali su ugovor u sklopu IPA komponente. Bašić se pohvalio da je njegova udruga prva u Trogiru koja je dobila novac iz fondova EU-a.

Centar je za sada namijenjen za 48 korisnika, ne samo iz Trogira, nego i iz susjednih općina, Segeta, Okruga i Marine, od kojih će 24 korisnika biti stalni, a ostali povremeni. Za rad s njima educirale su se četiri invalidne osobe u koje su velik diop praktičnog rada među inima odradile u Domu za psihički bolesne odrasle osobe. Osim boravka, djeci će logoped i defektolog pružati i dodatne usluge kao što su govorne terapije i rehabilitacija, a i roditelji će dobivati stručne savjete. Centar će raditi u dvije smjene: od 7 do 15 sati i 14 do 20 sati.

U ime Ministarstva socijalne politike i mladih Vesna Hibar-Skukan rekla je da je najveća korist otvaranja centra to što će se smanjiti institucionalizacija takve djece, a istodobno će se zaposliti invalidne osobe. Predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s invaliditetom Jozefina Krajnčec pohvalila je rad trogirske udruge kazavši kako je TOMS jedna od triju najuspješnijih takvih udruga u Hrvatskoj. Gradonačelnik Stipčić rekao je kako "Dječji osmijeh" znači ljubav prema svoj djeci s teškoćama u razvoju. Nakon otvorenja ''Dječjeg osmijeha'' gospođe Vesna Hribar-Skukan i Jozefina Krajnčec su u društvu Ivice Bašića posjetile i Dom za psihički bolesne odrasle osobe gdje su ih ravnatelj Dr.Mladen Pavić i menadžment Doma upoznali sa radom, brigom za korisnike, transformacijom i deinstitucionalizacijom, te dobivenim projektom EU koji će poslužiti za samostalno stanovanje-inkluziju korisnika. Dom u Trogiru posjetila je i delelegacija Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez iz Vrlike na čelu sa ravnateljicom gospođom Ivanom Klarić-Kukuz u čiji će se Centar izmjestiti 20tak trogirskih korisnika.

 

 

Narodne novine br.: 41
31.03.2014.

NATJEČAJ za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Trogir

 

Klasa:550-00/14-01/146
Urbroj: 534-01-02-14-1 od 24. III. 2014. (1122)

Na temelju članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93, 29/97 i 47/99) i članka 153.,154. i 155. Zakona o socijalnoj skrbi (Narodne novine br. 157/13) i članka 38. Statuta Doma za psihički bolesne odrasle osobe Trogir te članka 18. st. 1. i 2. Pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta Doma Trogir, Upravno vijeće Doma na temelju svoje Odluke od 22. ožujka 2014. raspisuje
NATJEČAJ za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Trogir.

Za ravnatelja/ravnateljicu može biti imenovana osoba koja zadovoljava sljedeće uvjete (prema uvjetima iz čl. 154. Zakona o socijalnoj skrbi):
- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij socijalnog rada, socijalne politike, prava, psihologije, sociologije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, pedagogije, medicinskih, humanističkih ili drugih društvenih znanosti
- najmanje pet godina radnog staža u propisanom akademskom zvanju i akademskom stupnju, od toga najmanje tri godine u djelatnosti socijalne skrbi ili u drugoj društvenoj djelatnosti u propisanom akademskom zvanju i akademskom stupnju i
- u odnosu na koju ne postoji zapreka iz članka 213. stavka 1. Zakona o socijalnoj skrbi. Iznimno, ako se na javni natječaj nije javio ni jedan kandidat koji ispunjava navedene uvjete za ravnatelja/ravnateljicu Doma Trogir može biti imenovana osoba koja ima završen odgovarajući preddiplomski studij: socijalnog rada, socijalne politike, prava, psihologije, sociologije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, pedagogije, medicinskih, humanističkih ili drugih društvenih znanosti
- najmanje pet godina radnog iskustva u struci, od toga najmanje tri godine u djelatnosti socijalnoj skrbi
- da ne postoji zapreka iz čl. 213. st. 1. Zakona o socijalnoj skrbi
- kandidat mora imati hrvatsko državljanstvo.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Upravno vijeće Doma za psihički bolesne odrasle osobe Trogir će s izabranim kandidatom/kandidatkinjom za radno mjesto ravnatelja, nakon donošenja odluke o imenovanju, sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme od četiri godine.

Uz prijavu kandidati trebaju priložiti izvornik ili ovjeren preslik:
- diplomu o stručnoj spremi
- potvrdu o radnom stažu
- potvrdu o položenome stručnom ispitu
- dokaz o hrvatskom državljanstvu
- uvjerenje o nekažnjavanju i da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od mjesec dana
- životopis
- program rada za mandatno razdoblje.

Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se na adresu:
Dom za psihički bolesne odrasle osobe Trogir,
Tina Ujevića 11,
21220 Trogir,
s naznakom: > Upravno vijeće - natječaj za ravnatelja - ne otvaraj 15 dana od objave ovog natječaja.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Kandidati će biti pisano obaviješteni o izboru u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.