domtrogir-etno-eko-gornja-poljica_02

Etno-Eko Gornja Poljica

27.12.2016. Članovi udruge “Etno-Eko Gornja Poljica” uveselili su korisnike Doma prigodnim programom.

Goran Mikas je svirao na tradicionalnim instrumentima (gajdama, diplama, dvojnicama te lijerici), te je pratio zbor koji je plesao i pjevao Božićne pjesme.

sajam_dobrote04

Sajam dobrote

Dom Trogir organizirao je 9. Sajam dobrote i ove godine, na koji su se odazvale brojne ustanove iz Hrvatske, te iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Radove svojih korisnika izlagali su domovi za odrasle osobe: Zagreb, Zemunik, Sv. Frane, Nuštar i Borova; centri za rehabilitaciju: Mir iz Rudina, Fra Ante Sekelz iz Vrlike, Roman obitelj iz Bratiškovaca, Samaritanac iz Splita; Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac iz Šibenika; Dječji dom Maestral, podružnica Miljenko i Dobrila iz Kaštela; Udruga za inkluziju Lastavice iz Splita; i Dom socijalne skrbi iz Stolca iz Bosne i Hercegovine.

Korisnike i sugrađane su razveselili prigodnim kulturno-zabavnim programom: kaštelanske mažoretkinje pod vodstvom Ivone Bašić i Alene Rako; i članice povijesne grupe OŠ Petar Berislavić pod vodstvom profesorice Katice Maravić.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili gradonačelnik grada Trogira Ante Stipčić i zamjenik gradonačelnika Radovan Slade Šilović.

Istog dana je bio i svjetski dan srca, te je Dom organizirao besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za građane. Našoj akciji odazvalo se više od 300 građana.

Nakon sajma organizirano je zajedničko druženje svih suučesnika.